Летището в Лос Анджелис ще разреши носенето на малко количество марихуана в ръчния багаж

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Летището в Лос Анджелис ще разреши носенето на малко количество марихуана в ръчния багаж
image

Международното летище в Лос Анджелис, по известно като „Лакс”, обяви, че ще позволи на пътници те да носят малки количества марихуана в ръчния си багаж, съобщава CNN. Това обаче съвсем не означава, че можете да пренасяте свободно дрога през охраната на летището, предаде БГНЕС.
Притежанието на малки дози марихуана е законно в някои щати, но не и на федерално ниво, така че преди да стегнете багажа и да се отправите към Ел Ей трябва внимателно да се запознаете със законите.
През 2016 година Калифорния прие Предложение 64, по известно като Закона за употреба на марихуана от възрастни. По силата на този закон от 1 янъари 2018 година на територията на щата е позволено „на лица навършили 21 годишна възраст да притежават по 28,5 грама марихуана и 8 грама хашиш за лична употреба”.
Летищните власти в Лос Анджелис са уважили закона, като позволяват на пълнолетни граждани да влизат на територията на аерогарата и да преминават през охраната с легално разрешеното количество марихуана.
Това означава, че дали ще бъдете задържани за притежаването на лека дрога на територията на САЩ, зависи изцяло от това за къде пътувате. Ако се придвижвате между два щата, където тази наркотична субстанция е легална, като например Калифорния и Върмонт, вие няма да бъдете санкционирани.
Но ако полетът ви от Ел Ей кацне в щат, където марихуаната е незаконна, всичко зависи от местните правил и разпоредби. Вие все пак ще сте подвластни на местното законодателство, независимо че притежавате легален документ или рецепта за медицинска марихуана, издадени в родния ви щат.
Самите самолети също попадат под юрисдикцията на федералните власти, което означава, че можете да бъдете глобени или задържани – дори полицията в Ел Ей да откаже да повдигне обвинения. В този случай най-лошото, което може да ви се случи е да си изпуснете полета, но дори и това е доста неприятно преживяване.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7