Пожарите в Калифорния взеха поредна жертва

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Пожарите в Калифорния взеха поредна жертва
image

Пожарите в Северна Калифорния взеха седмата си жертва, съобщава радио The Voice of America.
Седми човек е загинал при горския пожар, разразил се на 600 километра североизточно от Сан Франциско. По същото време двойните пожари, които бушуват на юг, се увеличиха значително по размер, принуждавайки стотици жители на региона да се евакуират, съобщи агенция Фокус.
Пожарът, който гори в близост до град Рединг в продължение на две седмици, е е причинил смъртта на служител на енергийната компания. Също така са загинали двама пожарникари и четирима жители, включително две деца.
От неделя сутринта огънят е бил овладян на 41%, но вече е разрушил повече от 1600 сгради, включително 1080 жилища.
По-на юг двойните пожари, горящи в районите Мендосино и Лейк, се увеличиха по големина, като общо се превърнаха в петият по големина пожар в историята на Калифорния. Те са обхванали приблизително 1,036 квадратни километра.
Губернаторът Джери Браун поиска федерална помощ, заявявайки, че пожарът до Рединг е нанесъл приблизително 98,3 милиона долара щети на инфраструктура, комунални услуги и други обществени съоръжения.
По-рано в неделя президентът Доналд Тръмп отговори на това искане, като обяви, „Голямо бедствие“ в Калифорния .Той разпореди да се предостави федерално финансиране, за да се подпомогне борбата с горските пожари, които опустошават населени места на север и на юг по обхванатото от продължителна суша Западно крайбрежие.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7