"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Стивън Сегал след назначението му в МВнР на Русия: Ще се боря за повече хармония в света

Стивън Сегал след назначението му в МВнР на Русия: Ще се боря за повече хармония в света

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Стивън Сегал след назначението му в МВнР на Русия: Ще се боря за повече хармония в света
image

Американският актьор Стивън Сегал, който беше назначен за специален представител на Министерството на външните работи на Руската Федерация, възнамерява да се бори за повече хармония в света на новия си пост, предаде ТАСС.

Холивудският екранен любимец разчита да постигне положителни резултати в това си начинание. Сегал написа на страницата си в Twitter: "Аз съм дълбоко поласкан от назначението си за специален представител на М.Вн.Р на Русия по въпросите на руско-американските хуманитарни връзки. Надявам се да постигнем мир, хармония и позитивни резултати в света. Отнасям се към новата си длъжност много сериозно", отбелязва актьорът.

За назначаването на Сегал стана известно в събота. Както се отбелязва на страницата на руското дипломатическо ведомство във Facebook, неговата задача ще се състои в това "да съдейства за по-нататъшното развитие на руско-американските отношения в хуманитарната сфера, включително и взаимодействието в сферата на културата, изкуствата, обществения и младежки обмен". Както поясниха от министерството, става дума за обществено-политическа длъжност, не предполагаща парично възнаграждение.
 
Роденият в САЩ Стивън Сегал получи руско гражданство през ноември 2016 година, припомня агенцията.

Източник: БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7