"България СЕГА"- вестникът на българите в САЩ и Канада + - Историите на хора, извършили престъпление заради филми

Историите на хора, извършили престъпление заради филми

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Историите на хора, извършили престъпление заради филми

Има филми, които ни въздействат толкова силно, че дори ни карат да се замислим за истински важните неща в живота. Киното има както своите плюсове, така и своите минуси, които оказват влияние върху поведението на хората.

Ето 5 случая, в които филми са имали негативно влияние върху хората, които са ги гледали.

"Градът"
През 2010 г. излиза филма „Градът“ на режисьора Бен Афлек. В ролите са Афлек, Джереми Ренър, Блейк Лайвли и историята разказва за банков обирджия, който се опитва да балансира между престъпнията и любовния си живот.
Гледайки филма обаче, Навахия Едуардс се вдъхновява да пресъздаде един от обирите, скривайки самоличността си с костюм и маска на монахиня, досущ като във филма. Едуардс и партньорът й успяват да откраднат 120 хиляди долара от банка, но не след дълго биват заловени и осъдени.

"Матрицата"
Сестрите Уашовски успяват доста убедително да преплетат реалност и фантастика в свръхпопулярната лента от 1999 г. Толкова убедително е всичко, че редица смъртни случаи в Щатите предполагат, че е имало хора, които не са успели да разграничат реалния свят от този във филма. Мислейки си, че е в "Матрицата", 19-годишният Джошуа Кук се облича като Нео, набавя си оръжие и разстрелва приемните си майка и баща.

"Черният рицар"
Може би едно от най-разчулите се престъпления, свързани с влияние от филми, e масовата касапница в кино салона в Аврора, Колорадо през 2012 г. То се случва по време на прожекцията на новият филм на Кристофър Нолън – Черния Рицар. Обвиняемият Джеймс Холмс хвърля две газови сълзотворни гранати и открива огън по зрителите в салона. Федералните смятат, че Холмс се е въплътил в известният антагонист „Жокера“.

"Боен клуб"
Повлиян от желанията на Тайлър Дърдън да се бори срещу алчността и корупцията в Америка, 17-годишния Кайл Шоу прави самоделна бомба, която взривява пред местния Starbucks. В показанията си Шоу признава, че повлиян от филма възнамерявал да започне свой собствен „План Хаос“, като кафенето изобщо не било единствената му цел. Полицията смята, че Кайл не е искал да нарани никого физически, а само да изпрати съобщение към света.

"Шофьор на такси"
Вманиаченият във филма на Скорсезе Джон Хинксли Младши решава да пресъздаде действията от лентата и планира покушение над тогавашния президент Роналд Рейгън. По време на конференция на американската федерация на труда през 1981, Хинксли хаотично изстрелва 6 куршума към лидера. Успява да рани полицая Томас Делаханти и агента на тайните служби Тимъти МаКарти. Куршум рикошира в лимузината на президента и пронизва гръдния му кош, като сериозно го наранява.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7