Уейнстейн използва думи на Мерил Стийп и Дженифър Лорънс, за да се оправдае

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Уейнстейн използва думи на Мерил Стийп и Дженифър Лорънс, за да се оправдае
image

Американският продуцент Харви Уейнстейн се извини на актрисите Мерил Стрийп и Дженифър Лорънс за това, че без тяхно съгласие е използвал думите им, за да докаже, че обвиненията срещу него в сексуален тормоз са необосновани.
"Уейнстейн е препоръчал на своите юридически съветници да не споменават конкретни лица, с които е имал отношения в миналото ", посочват представители на продуцента, цитирани от Хollywood Рeporter.
В сряда адвокатите на Уейнстейн предложиха на федералния съд в Ню Йорк да отхвърли груповата жалба на шест жени, които обвиняват продуцента в сексуален тормоз. Защитата твърди, че двете известни актриси преди време са заявили, че нямат претенции към Уейнстейн. Той, според Лорънс, "винаги е бил учтив с нея", а Стрийп описва отношенията си с него като взаимно уважителни и изключително професионални. В четвъртък двете актриси призоваха да не се използват думите им, извадени от контекста, за да помогнат на Уейнстейн да избегне заслужено наказание за сексуален тормоз, предаде БГНЕС.
През октомври миналата година, The New York Times публикува журналистическо разследване, според което Уейнстейн за около 30 години е подлагал на сексуален тормоз служителки на фирмата, в която е работил. Оттогава повече от 80 жени, включително актрисите Анджелина Джоли, Гуинет Полтроу и Салма Хайек, излязоха с обвинения срещу него. Продуцентът отрича обвиненията и заявява, че е имал интимни отношения само по взаимно съгласие. С разследването се занимават властите на Лос Анджелис и Ню Йорк.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7