Срещу Харви Уейнстейн и брат му вече има официални обвинения

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Срещу Харви Уейнстейн и брат му вече има официални обвинения
image

Прокурорът на щата Ню Йорк в САЩ съобщи, че е поискал съдебна отговорност от студиото, основано от обвинен за сексуален тормоз продуцент. Става въпрос за Харви Уейнстейн и компанията му Weinstein Company, пише БГНЕС.
Киностудиото е основано от печално известния със сексуалните си домогвания към актриси и служителки Харви Уейнстейн и брат му Робърт. Обвиненията са за недостатъчна защита на работещите в студиото. Специално Уейнстейн е обвинен, че е създал среда, в която жените в компанията са били принуждавани "да влязат в сексуални контакти", за да спечелят кариерно израстване. Освен това Уейнстейн е използвал положението си, за да принуди към сексуални контакти жени, търсещи работа в и с компанията му.
Специално обвинение срещу продуцента има и заради заплахи за физическо насилие от негова страна, както и твърдения, че има политически връзки и контакти в тайните служби, с което е заплашвал свои жертви, за да ги принуди да действат спрямо волята му.
Към Weinstein Company има обвинение, че е създала специална "дамска формация", която буквално е действала като компаньонки и сред чиито задачи е била и тази да убеждават жени да работят с Уейнстейн и по този начин в Weinstein Company е създавана враждебна работна среда. Свидетел е категоричен, че на позиции на изпълнителни директори в компанията са слагани само жени, когато е ставало въпрос за "грижа" за връзки на Уейнстейн и негови клиенти-жени. Асистентите на Уейнстейн пък имали специално разработено досие с неговите "вкусове", с което трябвало да се съобразяват, както и с лист с негови близки приятели, на които да бъде обръщано специално внимание. А братът на Уейнстейн - Робърт, е обвинен в съучастничество.
Държавната намеса се случва четири месеца след началото на аферата "Уейнстейн". Около сто жени го обвиниха по различно време и повод в сексуален тормоз, агресия или изнасилвания. Много от тях вече го атакуваха с граждански искове, но досега всемогъщият продуцент не бе станал обект на съдебно преследване. Той е заплашен от дела в четири отделни щата.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7