Какво се случи с актрисата, която изигра "Али Макбийл"?

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Какво се случи с актрисата, която изигра "Али Макбийл"?
image

Калиста Кей Флокхарт e родена през 1964 г. Тя е известна американска актриса и съпруга на легендата на Холивуд Харисън Форд.
Калиста обаче става по-популярна благодарение на своята емблематична роля в сериала "Али Макбийл", както и от друга поредица, където играе Кити Уокър в "Братя и сестри".
Като дете Флокхарт пътува доста с родителите си и сменя често адресите.
Още от съвсем малка показва пред семейство и приятели, че иска да се занимава с изкуство. Дори пише сама малка пиеса, която изиграва по време на вечеря в тесен семеен кръг.
Флокхарт посещава гимназия Шоуни в Медфорд Таунсип, Ню Джърси. След дипломирането си през 1983 г. Флокхарт посещава гимназиално училище за изкуства в университета "Рутгърс" в Ню Джърси.
През втората си година в Рутгърс Флокхарт се срещна с амбициозната актриса Джейн Краковски, най-добрата приятелка на нейната съквартирантка. По-късно и двете работят заедно в "Али Макбийл" .
През 1989 г. Калиста се мести за постоянно в Ню Йорк, където започва да се явява на прослушвания. Животът й в този период не може да се определи като бляскав. Живее в малък апартамент под наем.
За да се издържа, Калиста работи като сервитьорка и инструктор по аеробика.
В началото на 90-те Калиста успява да участва с малки роли в различни телевизионни поредици.
През 1994 г. нейната звезда изгрява на сцената на Бродуей, където успява да участва с няколко роли, сред които ролята на Наташа от класиката на Антон Чехов "Три сестри".
Големият успех и слава идват през 1997 г.
През 1997 г. Флокхарт е поканена на прослушване за главната роля в телевизионната поредица на "Фокс" "Али Макбейл".
Въпреки че Флокхарт първоначално се поколебала поради натовареното ежедневие, което обвързано с договор,който трябва да спазва, тя се впечатлява от сценария и пътува до Лос Анджелис за прослушването.
Ролята става нейна.
Благодарение на добрия си усет, Калиста печели наградата "Златен глобус" през 1998 г. Флокхарт се появява и на корицата сп. Time, чийто брой е посветен през 1998 г. за еволюцията на жените и правата им.
Съдебната драма, създадена от Дейвид Кели, жъне огромен успех в целия свят. Поредицата се излъчва от 8 септември 1997 г. до 20 май 2002 г., когато е официалния край.
Един професионален край, но не и личен.
През 2002 г. става ясно, че Калиста и легендата от поредицата за "Индиана Джоунс" Харисън Форд са двойка. Семейният живот на актрисата потръгва, но професионалните й изяви намаляват.
Последният игрален филм, в който Калиста участва е през 2005 г.
Десет години по-късно тя става част от актьорския състав на "Супер момиче", който се излъчва и до днес по CBS.
Извън филмовата си кариера, Калиста се занимава активно с различни благотворителни кампании и е говорител на организация, бореща се против сексуалното и домашно насилие.

Източник: Stylecaster, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7