ООН: Меган Маркъл помогна светът да обърне внимание на равенството между половете

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | ООН: Меган Маркъл помогна светът да обърне внимание на равенството между половете
image

Годеницата на принц Хари Меган Маркъл помогна на света да се съсредоточи върху равенството между половете, съобщи агенцията на ООН за жените.
От организацията изразиха надежда, че американската актриса ще продължи да оказва подкрепа за каузата.
36-годишната красавица стана застъпник за политическото участие и лидерство на дамите в ООН през 2014 г., а година по-късно изнесе реч на събитие в Ню Йорк, отбелязващо 20-годишнината от конференцията на жените в Пекин. Като застъпник, тя пътува до Вашингтон за срещи на високо равнище в Световната банка и проведе разговори с представители на бившия американски държавен секретар Хилари Клинтън. Тя също така посети Руанда, която има най-голям брой жени в парламента.
"Меган Маркъл помогна да се повиши глобалното внимание към въпросите, свързани с равенството между половете", пише в изявлението на ООН. "Ние вярваме и се надяваме, че в своята нова и важна обществена роля тя ще продължи да използва своя глас, за да подкрепи напредъка в равноправието".
Организацията на обединените нации е включила десетки известни личности в подкрепа на работата си, много от които са посланици на добра воля и използват своята популярност, за да поставят на дневен ред важни обществени въпроси, предаде БГНЕС.
Съобщено бе, че принц Хари ще се ожени за своята приятелка в началото на следващата година, след като двамата са се сгодили по-рано този месец.
„Негово кралско височество принцът на Уелс с удоволствие съобщава годежа на принц Хари за г-жа Меган Маркъл. Сватбата ще се състои през пролетта на 2018 г.“, се казва в изявлението от кралската резиденция „Кларънс хаус“. В него се допълва, че 33-годишният принц е информирал за решението си своята баба – британската кралица Елизабет II, своите най-близки роднини и е поискал благословията на родителите на Маркъл.
В официалната страница на кралицата в Туитър се посочва, че тя и нейният съпруг принц Филип са посрещнали с радост новината за сватбата. „Кралицата и дукът на Единбург се радват за двойката и им желаят щастие“, се казва в съобщението.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7