Тръмп: Северна Корея е голям проблем, който трябва да решим

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Тръмп: Северна Корея е голям проблем, който трябва да решим
image

Северна Корея е голям проблем, който трябва да бъде решен. Такова мнение изрази американският президент Доналд Тръмп на борда на президентския самолет на път за Япония, откъдето ще започне азиатската му обиколка.
Според него по отношение на Северна Корея в продължение на 25 години е била показвана тотална слабост.
Темата за КНДР ще присъства във всички разговори на американския президент в Азия, включително с лидерите на Япония, Южна Корея и Китай, и по време на прогнозирана среща във Виетнам с Владимир Путин.
Тръмп е категоричен, че скоро ще бъде взето решение дали Северна Корея да бъде включена в списъка с държави, подкрепящи тероризма.
Преди да отиде в Пекин, за да убеждава Си Цзинпин да се ангажира с още действия по отношение на Пхенян, Тръмп ще се стреми да създаде единен фронт срещу Северна Корея с лидерите на Япония и Южна Корея, отбелязва Ройтерс. Освен КНДР другата главна тема на обиколката ще е търговията.
Президентът на САЩ Доналд Тръмп окачестви американско-японския съюз като завет за силата на свободата да преобразява. Той заяви, че двете страни някога са воювали помежду си, но сега са приятели и партньори в стремежа си към по-добър свят.
Пред военнослужещите във военновъздушната база "Йокота" край Токио Доналд Тръмп каза, че те са най-голямата заплаха за тираните и диктаторите, които тормозят невинните.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7