Теодор Ушев иска уседналост за децата на политиците

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Теодор Ушев иска уседналост за децата на политиците
image

Всички кандидати за депутати, министри и президенти да декларират, че децата им ще живеят и учат в България през следващите 30 години.
Такава изборна „реформа“ предложи българският аниматор Теодор Ушев, който тази година беше номиниран за „Оскар“. Коментарът му във Facebook е отговор на идеите на президента Румен Радев за ограничаване на избирателните права на българите в чужбина.
Ушев живее и работи в Канада.
„ В съответствие с добилия популярност Закон за Уседналост, предлагам следната точка:
1. Всички кандидати за овластяване (депутати, министри, президенти) да подписват декларация, че
а. Децата им ще пребивават и живеят (уседнали), в следващите 30 г., в страната на местожителство на родителите.
б. Ще учат и ще се лекуват (ползват услугите на образованието и здравеопазването) единствено в държавата, които родителите им управляват.
Това ще създаде една независима, просперираща и уседнала държава, управлявана от грижовни родители. И поколение, освободено от чужди зависимости."
В началото на месеца служебния кабинет, назначен от Радев, предложи законови промени, с които имащите право на глас се задължаваха да живеят в България поне 3 месеца преди вота.
В последствие промените бяха оттеглени, а президентът не отрече, че екипът му е участвал в изработването им. В свое обръщение той заяви, че контролираният вот от Турция е бил опит за вмешателство във вътрешните ни работи, а проблемът е бил "погребан" след изборите.
„Аз искам да мога да гласувам от чужбина, г-н Президент“, отново чрез социалната мрежа заяви и световноизвестният цигулар Веско Ешкенази.
Мерките на Радев обаче се посрещат с разбиране, или най-малкото с безразличие, от някои хора на изкуството. Според писателя Радослав Парушев, гласуването от чужбина не е от голямо значение за крайния изборен резултат.
Потребители в социалните мрежи също са уморени от политическия шахмат.

Vestib.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7