Анджелина Джоли доказа, че е много повече от холивудска звезда

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Анджелина Джоли доказа, че е много повече от холивудска звезда
image

Актрисата Анджелина Джоли доказа веднъж завинаги, че е много повече от холивудска звезда, като започна да преподава в Лондонското училище по икономика, съобщи Контактмюзик.
Първата й лекция беше в Центъра "Жени, мир и сигурност". Тя се фокусира върху отношението към жените в бежанските лагери и проблемите, пред които са изправени. От септември актрисата ще преподава в 12-месечен курс за магистри.
"Малко съм нервна, свил ми се е стомахът. Надявам се, че ще се справя добре. Това е много важно за мен", призна Анджелина Джоли пред в. "Ивнинг стандарт", преди да застане пред студентите.
От 2001 г. звездата участва в много полеви мисии по света като посланик на добра воля на Върховния комисариат на ООН за бежанците.
Тя посети някои от най-засегнатите от войни точки на планетата, дари милиони на различни проекти за помощи и дори получи лиценз за пилот, за да може да доставя храна и провизии на нуждаещите се.
През 2012 г. Анджелина Джоли стана специален пратеник на Върховния комисариат на ООН за бежанците.
Работата й я отведе до страни като Камбоджа, Сиера Леоне, Танзания, Афганистан, Сирия, Судан, Еквадор, Колумбия, Кения, Намибия, Етиопия и много други.
Там тя работеше с военни бежанци, сираци от бедни страни, за опазването на дивата природа, образованието на децата и правата на жените по отношение на сексуалното насилие в зоните на конфликти.

БТА, dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7