Актьорът Том Круз "променил" сайта на НАСА

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Актьорът Том Круз "променил" сайта на НАСА
image

Ако харесвате настоящия облик на сайта на НАСА (Nasa.gov), трябва да благодарите на холивудския актьор Том Круз, който навремето "помогнал" за промяната в оформлението му, пише в. "Дейли експрес".
За необичайния принос на Круз споделя бившият директор на американската космическия агенция Шон О'Кийф. О'Кийф е начело на НАСА в периода между 2001 и 2005 г., припомня изданието.
По време на свое посещение в офиса на агенцията през 2002 г., Том Круз споделя, че сайтът на НАСА може и да е полезен за научната общност, но за масите е безинтересен. Актьорът предупреждава, че ако не бъдат взети мерки, сайтът е "на три клика от забвение" за обикновения потребител. Години по-късно Круз играе главната роля в научнофантастична лента, озаглавена "Забвение" (2013).
"Оказа се, че Том Круз е голям почитател на космическите истории. Когато ни посети навремето, той сподели мнението си, че сайтът ни не е проектиран за масовия потребител. Каза ми: "Имате страхотен сайт с тонове информация и отличен дизайн за удобство на научната общност. За нас останалите обаче, той е на "три клика от забвение" и трябва да направите нещо", разказва Шон О'Кийф.
Круз дори предложил от НАСА да ползват един от неговите "технологични магьосници", който обикновено оформял трейлърите за филмите му.
О'Кийф взима присърце предложението на Том Круз и признава, че тогава космическата агенция променя оформлението на сайта си, за да стане по-привлекателен и интересен за масовия потребител.
Промените са направени от доставчик, който обаче не е осигурен от холивудската звезда.
През годините сайтът на НАСА претърпява допълнителни промени, сред които скорошното ново оформление с по-голяма насоченост към социалните медии и онлайн видеата.

Източник: БТА, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7