Песен на българче от Ню Йорк взриви социалните мрежи дни преди Националния празник на България (Video)

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Песен на българче от Ню Йорк взриви социалните мрежи дни преди Националния празник на България (Video)
image

Химн на eмигрантските деца по света (записан в Ню Йорк, САЩ)

Виктор Велинов е на 8 години. От малък непрекъснато нещо пее, измисля, съчинява... През пролетта на 2014та година, когато разбира, че майка му е купила билети за ваканция в България и за трети път в живота си ще се върне в историческата си родина, екзалтиран и вдъхновен, съчинява своята песен за България. Музиката е изцяло негова, а за текста му помага майка му, Кристина Велинова - поетеса, която има записани доста песни по нейни текстове през 90-те.

През есента, след ваканцията, Виктор е записан на уроци по музика при Александър Чазов - випускник на Московската консерватория. Там, заедно с учителя си записват професионално песента. За каузата са привлечени приятелките Нели Минчева и Мартина Радославова от Кънектикът, САЩ - какичките, които Виктор покани за бек-вокали в бъдещата си група... :) Момичетата и техните родители се отзовават сърдечно на поканата за участие в песента, въпреки големите разстояния, натоварения си график и всички произтичащи от това неудобства. С ангелските гласове на Мартина и Нели на заден план, песента придобива много по-красив и завършен вид.

За Виктор, роден и живеещ в Ню Йорк, незасегнат от проблемите на българския бит, България е раят на земята! До четири годишна възраст вярва, че България е на небето - тъй като до нея се стига със самолет... Мечтае един ден, когато порасне да се върне в България и да живее на село; да гледа животни в Трънския край, откъдето е дядо му, иска да направи приют за всички бездомни животни, така, че да няма страдащи и убивани. Макар и наивни, детските мечти са нещо много ценно... Те даравят реалността ни с криле и може би точно на тях тя се държи  - за да не рухне върху ни... Така че... нека да мечтаем...

в. „България СЕГА“

 

Оценете тази статия
3.91

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (3 направен):

на 04 Март, 2015 03:35:04
avatar
Bravo zlatno dede. Gospoda politici vzemete peimer edni mileqt za balgariq,a vi e q prodavate i unishtojavate. Gospodin Borisov cuvate li tezi dumi.... hvalim se che sled 40 godini imame magisteala vav dubki.ne imetiraite evropeiskite daejavi. Baldarite nemojem ga jiveem po tqhnite stansarti sas 200 lv. No vashite novi limozimi sa po vajni ot naroda. No vse pak gazariqta toplila,no samo vashite gazove.... bez izvinenie
Съгласен Несъгласен
2
Ани на 02 Март, 2015 12:27:28
avatar
Браво
Съгласен Несъгласен
6
Ани Кехайова на 27 Февруари, 2015 10:36:56
avatar
Прекланям се пред таланта на Виктор!
Браво на родителите!
Съгласен Несъгласен
7
общо: 3 | показване: 1 - 3

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7