Антон Касабов: „Още от осем годишна възраст знаех, че ще се озова в САЩ“

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Антон Касабов: „Още от осем годишна възраст знаех, че ще се озова в САЩ“
image

Актьорът-таекуондист за киното, бойните изкуства и мечтите

Антон Касабов е едно от най-известните ни лица зад океана – бил е три пъти световен и три пъти европейски шампион по таекуондо, а уменията му в бойните изкуства съвсем естествено го водят и до шоубизнеса. Снимал се е в хитовия филм „Час Пик 3“, както и в създадения по култовата видео игра „Теккен“ едноименен филм. Списъкът със заниманията му не спира до тук – Антон е модел, както и създател на школа по бойни изкуства за деца в Лос Анджелис, където обучава децата на много холивудски знаменитости, сред които тези на Виктория и Дейвид Бекъм.
Антон наскоро беше и в България, където взе участие в реалити предаването „Dancing Stars”, а след това беше и жури в конкурса „Мис Българка в САЩ“. Ето и какво разказа в интервю скоро след завръщането си в Ел Ей.

Как се озова в „Dancing Stars” и кой беше най-запомнящият се момент от участието ти?

Беше страхотно изживяване и останах с прекрасни спомени! Беше ми трудно да приема в началото, защото на майка ми й предстоеше тежка операция – тя живее при мен в Лос Анджелис от няколко години – но когато й споделих, тя се оказа голяма фенка на предаването и ме окуражи да приема заради нея. Докато бях в България близо три месеца направих много нови приятелства и познанства и бях очарован от начина по който българската публика ме прие и подкрепи. Най-запомнящият се момент за мен в предаването беше епизода, в който споделих за това, което научих скоро – че моят баща, който ме е отгледал, не е биологичният ми баща. Исках с танца и кратката „визитка“ преди него да изразя благодарността си за жертвите и смелостта да изгледа и осинови чуждо дете, особено по онези години, когато е било немислимо. Получи се прекрасно! Баща ми Любомир Касабов беше на живо в студиото и много се трогна. Успях да докосна сърцето му с този жест.  

Предполагам, че ти задават този въпрос постоянно, но не мога да не попитам - как така се случи да заминеш точно за Щатите, а не за някоя друга държава?

Още от осем годишна възраст знаех, че ще се озова в Щатите и по-точно в Холивуд. Бях трети клас, когато гледах първия си филм с Брус Лий и нещо превключи в мен. След това знаех какво искам да постигна в живота си, а именно да стана най-добрият в бойните изкуства и да бъда актьор в такива филми. До ден днешен следвам тази мечта! Братовчед ми, който беше заминал в Ню Йорк със семейството си, знаеше за мечтата ми и ми изпрати покана да замина за САЩ, когато бях на двайсет. Така се озовах в „Голямата Ябълка“, след което се преместих Лос Анджелис, където бях запланувал да живея толкова отдавна. 

Кой беше най-трудният момент за теб, докато се приспособиш в Америка?

В началото ми беше изключително трудно като на всеки емигрант. Визата ми изтече и бях нелегален четири години. Работих три работи, за да свързвам двата края, а през уикендите се състезавах по големи турнири в САЩ и обикновено печелех шампионски титли и трофеи. В понеделник трябваше да е върна да работя като бояджия, строител, касапин, детегледач.... Работех в Старбъкс, като охрана на дискотека, треньор по таекуондо, модел, актьор....

Участвал си в "Час Пик 3" и много други холивудски продукции, трудно ли беше да пробиеш? Коя беше първата ти роля?

Първата ми роля беше на пожарникар във филма „Вулкан“ с Томи Лий Джоунс. Това беше преди петнайсет години. В последствие започнах да взимам по-големи роли в реклами и филми. Участвах в „Час Пик 3“ с Джеки Чан и Крис Тъкър. Снимахме бойна сцена между мен и Джеки, която в последствие беше изрязана от филма, но опитът и познанството с един от детските ми идоли е безценно. По-голяма беше ролята ми във филма „Текен“, базиран на световноизвестната видео игра със същото име. Там играх ролята на Сергей Драгунов – най-добрият боец от руските специални сили „Спецнац“.

Бях чела някъде, че Мадона те е канила за видео, но така и не се е получило, ще разкажеш ли тази история?

Преди години бях в модна агенция, която ме изпращаше на много кастинги, но не ми бяха уредили нищо още. Бяха ми се обадили един уикенд и тъй като не вдигнах оставили съобщение. Не го преслушах няколко дни и когато най-накрая го чух разбрах, че Мадона се е обадила лично в агенцията да пита за мен и искала да участвам в новия й клип. Звъннах веднага на моя агент, но ми казаха, че тъй като не съм отговорил Мадона е наела един от топ моделите в Щатите. Съжалявах много, но също вярвам, че нещата са предначертани как да станат. Ако не е било речено – няма как да се случи, това и баба Ванга го беше казала също.... 

Ще се снимаш в новия филм на Долф Лунгрен - разкажи малко повече за него?

Ще играя един от главните „лоши“ и ще имам бойни сцени с Долф и един от най-добрите съвременни екшън актьори – Скот Адкинс.

Кои са любимите филми на Антон Касабов?

Любимите ми филми се менят с времето, но тези които са вдъхновение за мен са „Пътят на дракона” с Брус Лий, „Истински романс”, корейският филм „Old boy”, „Професионалистът” на Люк Бесон, „Блейд рънър” с Харисън Форд...

Какъв би бил съвета ти към българите, които си мечтаят да пробият в Холивуд?

Най-важното за мен е след всяко тежко изпитание или удар в живота да не губиш сърцето и духа си. Да не се огъваш пред трудности и да знаеш, че след всяка затворена врата неминуемо ще се отворят големи порти.

Мартина Дечевска
Снимки: www.antonkasabov.com
в.”България СЕГА”


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7