Фирма глобена $300,000 за нарушения с хладилен транспорт

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Фирма глобена $300,000 за нарушения с хладилен транспорт
image

Калифорнийски съд наложи глоба от $300,000 на бизнес, който се занимава с хладилен транспорт и съхранение, заради необновена хладилна техника.
Разпоредбите за хладилен транспорт в Калифорния изискват обновяването или подмяната на двигателите на хладилния транспорт, за да отговарят на стандартите за „ниски емисии” до 31 декември през седмата година от производството на модела на хладилната техника.
Фирмата „Фостър Ентърпрайсис” намираща се в Онтарио, Калифорния продължава да използва двигатели от 1980 г., 1990г. до 2010 г., като по-голямата част от техниката не отговаря на стандартите на 1 януари, 2010 г., съгласно прес-информация на КВРК.
“КВРК първоначално предложи да приключи случая като се заплати много по-малка сума от максималната глоба”, съобщи КВРК по време на прес-конференцията. „Но понеже фирмата отказа и продължи да работи със силно замърсяваща хладилна техника, КВРК предаде делото на прокурор. Най-накрая, месеци след крайния срок и за да избегне делото, собствениците на фирмата си продадоха несъответстващата на стандартите техника  и наеха по-екологично чисти хладилни ремаркета, което е с около 18 месеца по-късно спрямо техните конкуренти”.
КВРК съобщи, че това е първата глоба, която е наложена от 2004 година насам.
“Съгласно прес-информацията, всички собственици на фирми трябва да следят това дело”, каза Джим Райден, началник на КВРК.  “Тази фирма всъщност трябваше да плати два пъти – веднъж, за да спази закона и втори път като плати глобата. Ако собствениците бяха първоначално спазили разпоредбите, те можеха да си спестят време и пари, и да се придържат към единен стандарт, наравно с техните конкуренти”.

Атанас Ненов

в. “България СЕГА”


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7