Людмила Филипова и Димитър Гочев в Лос Анджелис

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Людмила Филипова и Димитър Гочев в Лос Анджелис

Писателката Людмила Филипова и продуцентът Димитър Гочев са в Лос Анджелис - на едно и също събитие, по едно и също време, но всеки с различна задача.
И двамата са на международна среща с филмови и телевизионни продуценти от цял свят.
Филипова е там по покана на организаторите Remakes market, за да представи романите си "Аномалия", "Стъклени съдби" и "Мастиленият лабиринт". В следващите дни ще се срещне с няколко чужди компании, които имат интерес към нейните истории, за да създадат от тях филми.
Романът "Стъклени съдби" е издаден в България, Русия и Сърбия. По него вече се подготвя филмова адаптация по инициатива на режисьора Виктор Божинов ("Стъклен дом", "Под прикритие"). Миналата година адаптацията спечели първо място за развитие на сценария към Националния филмов център.
Заради "Мастиленият лабиринт" екип на "Нешънъл джиографик" направи документален филм по описаните разкрития в романа за Орфеевия амулет и връзката между орфизма и християнството. Филмът е заснет из исторически места в България с участието на авторката и вече се излъчва по цял свят.
Всъщност на срещата в Лос Анджелис ще бъде представен и четвърти роман на Филипова, за което тя научава малко преди пътуването. Ще го направи продуцентът Димитър Гочев ("Мисия Лондон", "Стъклен дом", "Под прикритие", "Революция Z: Секс, лъжи и музика"). Той е там, за да покаже няколко свои филмови проекта, сред които е и "Червено злато" по едноименния роман на писателката.
Седмици преди пътуването до САЩ Филипова се върна от книжно изложение в Сърбия, където бе показан тамошният превод на "Стъклени съдби".
Още един неин роман - "Анатомия на илюзиите", предстои да бъде филмиран в Турция. Там по него ще бъде заснет сериал, чийто сценарий е почти готов. Книгата е издадена отпреди година в Турция, но под заглавието "Стените помежду ни".
24CHASA.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7