71 души простреляни на премиера на "Батман" в Колорадо

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | 71 души простреляни на премиера на "Батман" в Колорадо

Извършителят е 24-годишният Джеймс Холмс

20-ти юли, 2012 - Трагедията се разиграва в Аурора (предградие на Денвър, Колорадо) по време на премиерата на филма "The Dark Knight Rises" в кинотеатъра "Century 16".
Джеймс Холмс купува билет за прожекцията, влиза в кинозалата и излиза през аварийния изход, като оставя вратата притворена. 15 минити, след началото на прожекцията той се връща в пълно бойно снаряжение, в противогаз и с три вида оръжие. Без да каже дума, той хвърля в залата кутия със сълзотворен газ и започва да стреля безразборно по зрителите. Първоначално действията на Холмс са възприети като част от премиерното шоу, но секунди по-късно всички присъстващи са обвзети от страх и паника.

 

Холмс стреля без да прекъсва в продължение на около 2 минути. 
Равносметката на тази реална сцена от "филм на ужасите" е 12 души убити и 59 ранени.
Боядисалият косата си в червено Джеймс Холмс  се предава без оказване на съпротива минути след началото на трагичния инцидент, като заявява на арестуващия го полицай, че той е "The Joker". "(герой от филма  "The Dark Knight").
Барак Обама отмени днес мероприятията свързани с неговата предизборна кампания с думите "Днес е ден за молитви!".
Според полицията в Денвър използваното в стрелбата оръжие е купено легално в местни оръжейни магазини през месеците май, юни и юли. Холмс няма криминална история. Той е защитавал докторатура в University of Colorado School of Medicine, но неотдавна  по неизвестни причини се отказал.
Филмовата компания Warner Bros. отмени премиерата на филма "The Dark Knight Rises" в Париж и в официално заявление осъди този "шокиращ инцидент".
Аурора е на около 10 мили от Columbine High School, където през 1999 година в подобен инцидент бяха убити 13 души и 23-ма бяха ранени.

 

Надя Минкова
в. "България СЕГА"
www.bulgariasega.com

 

Оценете тази статия
4.00

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7