Българският аниматор Христо Стамболиев спечели награда "Еми"

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Българският аниматор Христо Стамболиев спечели награда "Еми"

Той поделя отличието за анимационна режисура с другите, работили по продукцията

Живеещият в Лос Анджелис български аниматор Христо (Кристо) Стамболиев спечели награда "Еми" за дневна телевизионна продукция по повод работата си по сериала "Пингвините от Мадагаскар", съобщи официалният сайт на наградите.
Той поделя отличието за анимационна режисура с другите, работили по продукцията – Дейвид Нот, Шаун Кашман, Стив Лотър и Лиса Шафер. Наградата ще им бъде връчена по време на церемония в Бевърли хилс на 23 юни.
В сериала се подвизават някои от героите на пълнометражната популярна поредица "Мадагаскар", чиято трета част е в момента на върха на американския боксофис.
 Христо Стамболиев е роден през 1971 г. в Ловеч. Според профила му във Facebook той завършва НАТФИЗ през 1995 г.
От 1998 г. работи в Лос Анжелис, след като филма му "Кацнал бръмбар на трънка" е високо оценен на кинофестивала в Аспен, Киев и Мюнхен, информира TV7. Според профила му в киноенциклопедията IMDB той е работил и по още едно българско заглавие - късометражния "Невероятни приключения на Синдбад мореплавателя" през 1996 г.
След заминаването си за Лос Анджелис той е работил по анимационните сериали Making Fiends, Squirrel Boy, Rocket Power, All Grown Up, както и по пълнометражния Too Loud a Solitude.

DNEVNIK.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7