Ярък метеорит смути жителите на Калифорния и Невада

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Ярък метеорит смути жителите на Калифорния и Невада

Падането на изключително ярък метеорит предизвика смут сред някои жители на щатите Калифорния и Невада, предадоха информационните агенции.
Сутринта на 22 април полицията в двата щата е приела множество сигнали от граждани, че са чули звук, подобен на взрив. Според много от очевидците е усетена взривна вълна.
„Едва се задържах на краката си, цялата къща се тресеше. А звукът беше толкова силен, все едно, че всичко става в съседната къща." - разказва един от свидетелите на природното явление.
Не се съобщава за пострадали хора и разрушения. Няма данни за земетресения в района. Впоследствие учени астрономи съобщиха, че най-вероятно става дума за метеорит.
„Съдейки по съобщенията, става дума за много ярък метеорит. Метеоритите са често явление, но през деня обикновена н есе забелязват. Този е бил необикновено ярък." - коментира представителя на Американското общество за изучаване на метеоритите Робърт Лансфорд.
Очевидци описват метеорита като ярко кълбо, светещо с бяла светлина.
„Той избухна и след това се разпадна." - разказва свидетел на явлението.
Независимо, че е бил видим от територията на два щата, метеоритът вероятно е малко  по-голям от обикновена пералня, смятат учените. Локализирането на мястото, където е паднал, може да отнеме продължително време.
NEWS.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7