Как ще се развие най-големият патентен спор в индустрията

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | Как ще се развие най-големият патентен спор в индустрията

Samsung и Apple, които непрестанно изострят отношенията си в съдебната зала в последните месеци планират да проведат тайна среща, на която да обсъдят евентуалното изглаждане на проблемите между тях. Инициативата ще се реализира и с посредничеството на окръжния съдия Луси Кох, която ще бъде главен съветник по време на предстоящата среща между Samsung и Apple. Двете компании вече са дали съгласието си за подобно развитие на патентния спор помежду им и за възприели положително предложението на съдия Кох, информира thenextweb.
Данните разкриват, че срещата ще се проведе в Сан Франциско в следващите 90 дни и на нея ще присъстват изпълнителният директор на Apple, Тим Куук и Гии-Сунг Чой, който е СЕО на Samsung. Идеята е иницирана изцяло от съда, но все пак ще има изцяло доброволен характер, а целта и разбира се е да “стопли” отношенията между технологичните компании. Няма никакви гаранции, че срещата ще доведе до какъвто и да е резултат, но все пак информацията за нея е първия публичен знак, че Samsung и Apple имат желание за сътрудничество.
 Предстои да видим дали все пак няма скоро да станем свидетели на прекратяване на мащабните съдебни спорове между двете технологични компании. В случай, че високопоставените служители успеят да намерят общ език и съгласие по дадени казуси това непременно би ускорило развитието на патентната сага между тях. Доскоро бе немислимо да си представим подобен развой, а сега остава единствено да проследим  дали Samsung и Apple ще демонстрират нужната воля, за да прекратят конфликта помежду си.
DIGITAL.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7