TILT грабна отличие в Калифорния

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Западен Бряг | TILT грабна отличие в Калифорния

Българският филм получи поредна награда. Виктор Чучков-син спечели наградата за режисура на международния фестивал за независимо кино в Калифорния (California Independent Film Festival) за дебютният си филм.
ТILT бе номиниран във всички ключови категории за призовете на фестивала - Slate Awards сред които и за най-добър филм, най-добър режисьор, най-добра актриса за Радина Кърджилова, най-добър актьор за Явор Бахаров, операторско майсторство за Рали Ралчев и най-добра музика за проф. Виктор Чучков. Сред номинираните в категория "най-добър режисьор" (Best Director) бе и Филип Фалардьо за работата си по „Господин Лазар", който бе и сред петте номинирани филма в категория чуждоезичен филм за наградите Оскар.
Фестивалът е с четиринадесет годишна история и е един от най-успешните и бързо развиващи се филмови фестивали в Калифорния. Всяка година на събитието се представят над тридесет филма от различни жанрове и държави. Калифорнийският фестивал е двадесет и четвъртият филмов форум, на който бе представен „TILT". Предстоят още осем фестивала на които ще бъде прожектирана лентата, сред които е и престижният „365" в Атланта (Atlanta Film Festival 365).
През 35-те издания на фестивала негови гости са били режисьорът на „Горе в небето" с Джордж Клуни, актьорите Тариджи Хенсън („Любопитният случай на Бенджамин Бътън"), Елън Пейдж и Диабло Коди („Джуно").
FROGNEWS.BG


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7