Самолет от Втората световна война се разби в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Самолет от Втората световна война се разби в САЩ
image

Остарял самолет, наричан „Летящата крепост B-17“, се разби при опит за кацане, предаде Спутник. Самолетът е произведен от САЩ между 1936 и 1945 г.
Служители на международното летище „Брадли“ потвърдиха, че бомбардировача от Втората световна война се е разбил в една от постройките му сутринта и публикуваха в Туитър, че инцидентът е предизвикал затварянето на летището и че е в ход спасителна операция.
Ентусиасти публикуваха снимки и видеоклипове, показващи голям облак дим, издигащ се в атмосферата на мястото на катастрофата.
Местният вестник „The Hartford Courant“ съобщава, че в резултат на инцидента има множество ранени. Източници разказаха за вестника, че B-17 се е блъснал в навес, когато е направил опит за кацане.
Смята се, че самолетът принадлежи на фондацията „Collings“, основана в Хъдсън, Масачузетс - нестопанска образователна организация, посветена на опазването и изложенията на превозни средства и самолети. Летателното средство е превозвал 13 души на борда преди катастрофата.
На мястото на местопроизшествието са извикани пожарникари от няколко местни противопожарни служби, за да се справят с взрива.
По-късно служител на Федералната авиационна администрация потвърди пред CBS, че самолетът е бил регистриран за граждански полети и че не е летял като военен от доста време.
Международното летище „Брадли“ беше домакин на шоу на самолетите от епохата на Втората световна война тази седмица, като много остарели самолети пристигнаха на летището за специалното събитие, предназначено да почете ветераните от Втората световна война. Пет самолета, включително P-40 Warhawk, B-25 Liberator, бомбардировачът B-25, изтребителят P-51 Mustang и гореспоменатия B-17, участваха в събитието.
B-17 е един от най-масово произвежданите бомбардировачи в историята, с над 12 700 единици, построени в годините преди Втората световна война и по време на войната. Военновъздушните сили на САЩ използваха бомбардировачите широко за своите масирани бойни нападения срещу германски и японски градове. Над 640 000 тона от 1,5 милиона тона бомби бяха хвърлени върху Германия и окупираните територии по време на войната от В-17.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7