Подновиха разследването срещу Хилъри Клинтън

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Подновиха разследването срещу Хилъри Клинтън
image

Държавният департамент на САЩ поднови разследването по делото, свързано с воденето чрез личен мейл сървър на официална кореспонденция от Хилъри Клинтън, в качеството й на държавен секретар през 2009-2013 г., съобщава РИА Новости, позовавайки се на „Вашингтон пост“.
По данни на изданието през последните седмици разследващите от Бюрото за дипломатическа сигурност (звено на Държавния департамент) са се свързали със 130 бивши и настоящи служители на Държавния департамент, които са били уведомени, че имейлите, които са изпратили преди няколко години, са получили със задна дата гриф за сигурност и сега представляват "потенциални нарушения на сигурността."
Отбелязва се, че разследващите са започнали да се свързват с бивши служители на агенцията по външни работи преди около 18 месеца, след което те са „прекратили усилията“, но отново са започнали работата си по случая миналия месец. Според публикацията подобно „вдигане на шум“ около случая представлява „нов фронт“, в който администрацията на Тръмп може да се изправи срещу обвинения в използване на власт срещу своите политически противници. Отбелязва се обаче, че хората, които сега са в полезрението на следователите, не са изправени пред наказателно преследване, но много от тях се опасяват, че резултатите от разследването биха могли да навредят на репутацията им.
Новините за спирането, възобновяването и повторното спиране на разследването срещу Клинтън оказаха голямо влияние върху популярността на Клинтън преди президентските избори през 2016 г., които бившият държавен секретар загуби от Доналд Тръмп.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7