Най-малко седем жертви на урагана Дориан

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Най-малко седем жертви на урагана Дориан
image

Премиерът на Бахамите Хюбърт Минис каза, че жертвите от урагана Дориан на Бахамските острови са нараснали до седем и вероятно ще се окажат още повече.
Той уточни, че към известните досега петима загинали са се прибавили още двама, които са били тежко ранени и пренесени на остров Ню Провидънс, където са издъхнали.
"Можем да очакваме още смъртни случаи", каза Минис. Досегашните данни се основават на предварителна информация за жертвите и пораженията на остров Абако.
Премиерът е посетил този остров и ще отиде на Гранд Бахама веднага щом позволят метеорологичните условия.
Окото на бурята се намира на около 150 километра от брега на щата.
Стихията се движи с около 10 км/ч в северозападна посока, съобщи Националният център за урагани на САЩ в предупреждение към гражданите.
По-рано президентът на САЩ Доналд Тръмп предупреди, че въпреки че Флорида няма да бъде ударена директно, жителите трябва да останат в готовност.
Междувременно ураганът "Джулиет" в Тихия океан също достигна 3-та степен от 5-степенната скала. Скоростта на вятъра достига 185 км/ч, съобщава Националният център за урагани на САЩ. До данни на Центъра, "Джулиет" се намира на около 700 км от крайбрежието на американския щат Калифорния. Ураганът се движи в посока северозапад със скорост 19 км/ч.
Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7