Тръмп: Европа ще ми даде всичко, стига да ги заплаша с мита за колите

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тръмп: Европа ще ми даде всичко, стига да ги заплаша с мита за колите
image

Американският президент вярва, че държи всички козове в търговските преговори с Европейския съюз
Президентът Доналд Тръмп вярва, че има доста изгодни аргументи в преговорите с Европейския съюз.
„Работата с Европейския съюз е много трудна, те се пазарят добре“, заяви Тръмп пред репортери в Белия дом във вторник. „Държим всички козове в тази игра, защото всичко, което трябва да направим, е да обложим с мита техните автомобили и те ще ни дадат всичко, което искаме, защото изпращат милиони Мерцедеси и милиони BMW-та”, добавя той.
Заплахата идва, след като Тръмп подписа споразумение с ЕС по-рано този месец за увеличаване на износа на говеждо месо от САЩ, което частично облекчи американските фермери, които поеха голям удар от ескалиращата търговска война с Китай. Очаква се годишният безмитен износ на говеждо месо от САЩ за ЕС да нарасне близо три пъти до 420 млн. долара в резултат на сделката.
По-рано тази година президентът обеща да наложи високи мита на вноса на автомобили и автомобилни части от ЕС и Япония, но в средата на май реши да ги отложи със 180 дни.
Тръмп ще се срещне с лидери от ЕС на срещата на Г-7 този уикенд във Франция. Мнозина очакват срещата на върха да приключи без съвместно комюнике поради различия по въпросите на търговията.
Economic.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7