Западната преса за контрола върху оръжия в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Западната преса за контрола върху оръжия в САЩ
image

Изданията коментират и приликата между „Ислямска държава“ и крайнодесния тероризъм

Вестник "Франкфуртер алгемайне цайтунг" коментира в редакционна статия масовите убийства в САЩ през уикенда.
"Америка трябва да се изправи лице в лице с факта, че е заплашена не само от ислямския тероризъм, но също така и от крайнодесния тероризъм, който се извършва предимно от млади мъже", пише германският ежедневник.
"Тези мъже са с измамни представи или луди, а понякога и двете. С бойни оръжия в ръце те се превръщат в машини за убийства. Сега, разбира се, ще има призиви за по-строги закони за оръжията. Те са част от тъжния ритуал, който започва бързо след масови убийства и също толкова бързо пропада в нищото. Докато лобито на огнестрелните оръжия продължава да съхранява силното си влияние и докато политиците продължават да бъдат спонсорирани от него, здравият разум няма шанс, когато става дума за оръжията", обобщава "Франкфуртер алгемайне цайтунг".
Мнозина експерти по тероризма намират тревожни прилики между надигането на групировката "Ислямска държава" и белия националистически тероризъм, пише журналистът Макс Фишър за вестник "Ню Йорк таймс".
И при двата вида тероризъм присъства апокалиптична идеология, прогнозираща цивилизационен конфликт, който ще обхване целия свят. И при двата вида тероризъм има театрално, безразборно насилие, което се предполага, че ще доведе до тази последна битка.
Насилието обаче води просто до кратък момент, в който убиецът се чувства могъщ, и до привличане на вниманието към каузата, отбелязва Фишър.
 Dariknews.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7