Американски "тюлен" получи присъда за позиране за снимка до убит боец на ИД

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Американски "тюлен" получи присъда за позиране за снимка до убит боец на ИД
image

40-годишният Едуард Галахър беше оправдан по две обвинения за опит за убийство срещу цивилни граждани в Ирак, но беше осъден за позиране на снимка до трупа на убит заподозрян член на групата "Ислямска държава" (ИД), предаде БГНЕС.
Максималната присъда, която Галахър може да получи, е четири месеца лишаване от свобода. Това означава, че той би трябвало да бъде освободен, поради факта, че е прекарал девет месеца в затвора по време на процеса.
Обвиненията идват от военнослужещи, които са били под негово командване в американските военноморски сили за специални операции. Те са били сред американските войски, разположени в Мосул, в Северен Ирак, заедно с иракските сили, които се борят с ИД за контрол на втория по големина град в страната.
Случаят на Галахър се оказа дискусионен в Америка, където обвиненият във военни престъпления офицер се възприема от мнозина като герой от войната. Неговата кауза бе подкрепена от около 40 републиканци - членове на Конгреса, както и от информационния канал Fox News, който има реномето на любимата конвенционална медия на американския президент Доналд Тръмп.
През месец май Доналд Тръмп изрази загриженост във връзка с наказателното преследване на американски войници, обвинени във военни престъпления, като се предполага, че Галахър ще е сред онези, които обмисля да помилва.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7