Тръмп се примири и в САЩ ще има преброяване, без да се пита за гражданство

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тръмп се примири и в САЩ ще има преброяване, без да се пита за гражданство
image

В Съединените щати ще започне отпечатването на формуляри за преброяване на населението без графа "гражданство", съобщи представител на Министерството на правосъдието на САЩ, предаде БГНЕС.
По-рано миналата седмица Върховният съд на САЩ блокира въпроса за добавяне на колона "гражданство" към преброяването, за което настояваше президентът на страната Доналд Тръмп. Съдът прецени, че администрацията не е представила достатъчни основания за добавяне на новата колона. В отговор на това решение президентът на САЩ обяви намерението си да отложи преброяването.
"Можем да потвърдим, че беше решено да се отпечата въпросник за преброяването на населението през 2020 г. без въпрос за гражданство и вече са дадени инструкции за започване на процеса на отпечатване", се казва в публикувано писмо от говорителя на Министерството на правосъдието.
Въпросът за евентуалното включване на графата "гражданство" в националното преброяване на населението предизвика широка дискусия. Според критиците, включването на колоната "гражданство" в преброяването ще доведе до това, че милиони хора ще останат непреброени, тъй като ще се страхуват да признаят, че нямат американско гражданство.
Разпределението на местата в Камарата на представителите на САЩ зависи от броя на населението във всеки щат. Освен това, размерът на населението влияе на разпределението на федералното финансиране по различни програми.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7