Ще има нов министър на отбраната

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Ще има нов министър на отбраната
image

Президентът на САЩ Доналд Тръмп съобщи в писмо, че и.д. на министъра на отбраната Патрик Шанахан е взел решение да не продължи процеса на утвърждаване в Сената. Новият и.д. министър на отбраната на САЩ ще бъде Марк Еспер.
"Действащият министър на отбраната Патрик Шанахан, който свърши чудесна работа, реши да не продължава процеса на одобрение за тази позиция (в Сената), за да посвети повече време на семейството си. Благодаря на Пат за отличната му служба и ще назнача настоящия министър на сухопътните войски Марк Еспер за министър на отбраната", пише Тръмп в Twitter.
"Познавам Марк и не се съмнявам, че ще се справи добре!", добавя Тръмп, цитиран от БГНЕС.
Преди да оглави сухопътните войски в структурата на Пентагона, Еспер е бил вицепрезидент на отбранителната корпорация „Raytheon“, старши сътрудник в Сената, оглавявал е и консервативния експертен център „Heritage Foundation“.
Това се случва, след като Шанахан публикува изявление по-рано през деня във връзка с обвиненията за насилствен инцидент през 2010 г., в който са участвали той и бившата му съпруга.
"Никога не съм пускал ръка на тогавашната си съпруга и оказах пълно съдействие при разследването на правоприлагащите органи, довело до обвинение срещу мен - обвинение, което отхвърлям в интерес на семейството си", каза Шанахан.
Това следва съобщения, публикувани по-рано този месец, че Доналд Тръмп може да преразгледа обявеното от него решение за утвърждаване на длъжността секретар на отбраната на Патрик Шанахан и да потърси съвет за други възможности. Според източници секретарят на армията Марк Еспер е бил обсъждан като възможен алтернативен избор за секретар на отбраната.
Шанахан пое ролята, след като бившият шеф на Пентагона Джеймс Матис подаде оставка през декември 2018 година.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7