Абсурд или не - майка поиска убиецът на децата ѝ да не получи смъртна присъда

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Абсурд или не - майка поиска убиецът на децата ѝ да не получи смъртна присъда
image

Майка поиска от съда милост за съпруга ѝ, който уби петте им деца. Амбър Кайзер каза пред съд в Южна Каролина, че осъденият за масовото убийство Тим Джоунс-младши "не показа милост към децата ми, но те го обичаха."
"Аз говоря от тяхно име, а не от свое", допълни Кайзер, цитирана от BBC. Северин Красимиров иска съкратено съдебно производство
37-годишният Джоунс-младши беше осъден през май за убийството на петте деца на възраст от една до 8 години. Той извършил тежкото престъпление в дома си край град Лексингтън през лятото на 2014 година, предаде БГНЕС. Съдебно жури решава дали убиецът да бъде осъден на смърт или на доживотен затвор.
Амбър Кайзер каза, че е против смъртното наказание по принцип, но заяви, че ако има възможност самата тя би убила бившия си съпруг.
Двамата се развели през 2013 година, като Кайзер оставила попечителството на Джоунс-младши, защото той имал добра работа като компютърен инженер, която му носела 80 000 долара годишно. Майката виждала децата си всяка събота.
Джоунс-младши пледира невинен с обяснението, че е психично болен. Съдебните заседатели не приеха това обяснение.
През 2014 година Джоунс-младши побеснял, когато видял 4-годишния му син Нейтън да си играе с електрически контакт в дома им. Той убил момченцето, след което решил да удуши и останалите четири деца. Убиецът увил телата в найлон, натоварил ги в джипа си и безцелно обикалял околността в продължение на девет дни с труповете в превозното средство. Накрая изхвърлил телата в провинциален район на Алабама.
Арестували го в щата Мисисипи, след като при рутинна проверка патрулен полицай казал, че "колата му мирише на разложено тяло".
Защитата на Джоунс-младши твърдеше, че той страда от недиагностицирана шизофрения, от каквато била болна и майка му. Прокурорите изнесоха данни, че убиецът е използвал наркотици и се е грижел лошо за децата.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7