Кметът на Алабама призовава за избиване на гейове

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Кметът на Алабама призовава за избиване на гейове
image

Кметът на Алабама е призовал за „избиването” на гейове става ясно във вече изтрит коментар във Фейсбук, съобщава Би Би Си, цитирани от БГНЕС. 
Марк Чеймбърс постави „хомосексуалистите” и „травеститите” на едно място заедно с „убийците на бебета” и „социалистите”, става ясно от публикация на телевизия WBRC.
Кметът настоява, че думите му да били извадени от контекста преди да се извини.
Групите за правата на гейовете настояват за неговата оставка. Към момента кметът не бе намерен за коментар.
Според WBRC Чеймбърс е публикувал на стената си във Фейсбук снимка, на която с главни букви е пишело: „Живеем в общество, в което хомосекуалисти ни четат лекции по морал, транс сексуални ни четат лекции за човешкото тяло, убийци на бебета ни четат лекции за човешки права и социалисти ни четата лекции за икономика!”
Коментарът на кмета над въпросната снимка е бил: „Единственият начин да променим това е да избием проблема. Знам че е лошо да се каже, но без да ги убием няма начин да се оправим”.
Това доведе до призиви кметът да се оттегли. Крилото в Алабама на организацията Кампания за човешки права нарекоха коментарът му „ужасяващ, безсмислен и неприемлив”.
„ЛГБТ хората се срещат с непропорционално ниво на насилие и тормоз в техния живот, това е особено вярно в Алабама. Кметът Чеймърс трябва да се оттегли”, казаха от организацията.
Американските медии съобщават, че градоначалникът е публикувал във Фейсбук извинение в което пише: „Смятам, че моят коментар бе изкаран от контекста и не се целеше в ЛГБТ обществото аз знам, че бе лошо да кажа, че който и да е трябва да бъде убит”.

Actualno.com






Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7