Полицай застреля жена, която викала, че е бременна

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Полицай застреля жена, която викала, че е бременна
image

Полицай от управлението в Бейтаун, окръг Харис в щата Тексас попадна в центъра на общественото внимание тази седмица, след като видео от мобилен телефон показа в социалните мрежи как стреля пет пъти при опит да арестува жена, за която се смята, че е била бременна. Жената е починала на място.
Инцидентът се е случил в жилищния комплекс „Брикстън“ в Бейтаун, Тексас малко преди полунощ вчера, информира Спутник. Местните медии сочат, че неназованият служител, който има 11-годишен стаж, се е опитал да арестува 44-годишната Памела Търнър, знаейки, че са издадени няколко заповеди за арестуването й за предполагаеми престъпления.
Видеото на препирнята показва, че нещата между двамата бързо ескалират, докато полицаят се опитва да сложи на Търнър белезници. В същото време тя крещи, че просто се прибира вкъщи. „Всъщност ме тормозиш“, казва във видеото Търнър.
Двамата в крайна сметка се озовават на земята, а офицерът стои над нея, след което следват изстрели.
"Аз съм бременна" са последните думи, които Търнър извиква, преди офицерът да я застреля. Видеото на смъртоносната конфронтация прекъсва секунди по-късно, предаде БГНЕС.
В изявление, дадено от лейтенант от местната полицейска служба Стив Дорис, се казва, че по време на борбата Търнър по някакъв начин е успяла да стигне до пистолета на полицая и това го е принудило да стреля.
Антоанета, сестра на Търнър, заявява пред местни медии, че офицерът е съсед на сестра ѝ и че с брат и са подавали жалби за тормоз срещу полицията. Длъжностни лица все още не са потвърдили дали полицаят всъщност живее близо до Търнър или дали срещу него са подавани жалби от убитата.
Жителите на апартаментния комплекс, в близост до който става смъртоносния инцидент, разказаха, че Търнър не е правила проблеми и че обикновено обикаляла из квартала с домашния си любимец.
Според сведенията следователите се опитват да влязат в контакт с човека, който е заснел видеото и го е разпространил в социалните медии. Не е ясно дали бодикамерата на полицая е била включена в момента на инцидента.
Стрелбата се разследва от служители на окръжната прокуратура в окръг Харис.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7