САЩ изтеглят дипломатическия си персонал от Венецуела

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | САЩ изтеглят дипломатическия си персонал от Венецуела
image

САЩ ще изтеглят тази седмица целия дипломатически персонал, който все още е в посолството в Каракас. До решението се стигна поради задълбочаването на кризата във Венецуела, съобщи в Туитър държавният секретар Майк Помпео.
 

Другата причина за изтеглянето е заключението, че присъствието на американския дипломатически персонал в посолството се е превърнало в ограничение за политиката на САЩ, посочи в изявление Държавният департамент, цитиран от Ройтерс.


В изявлението не се уточнява денят, в който служителите ще напуснат посолството.

Първият дипломат на САЩ обвини Куба за тежката криза с липсата на ток и вода във Венецуела. Помпео отхвърли обвиненията на президента Николас Мадуро, че заговор на САЩ е довел до спирането на тока, което продължава вече 4 дни.

"Куба е истинската империалистическа сила във Венецуела", каза Майк Помпео във Вашингтон. "Ако няма ток, благодарете на чудесата на модерното кубинско инженерство", заяви Помпео.

"Ако няма вода, благодарете на отличните хидролози от Куба", допълни американският дипломат.

Той не обяви нови санкции срещу управляващите във Венецуела, но отново повтори американската позиция, че Николас Мадуро е нелегитимен на поста президент, а Русия е създала кризата във Венецуела с подкрепата си за него.

Dariknews.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7