Твърдения и факти - какво изопачи Тръмп в речта си пред Конгреса

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Твърдения и факти - какво изопачи Тръмп в речта си пред Конгреса
image

Телевизия NBC анализира дали са верни някои от твърденията на Доналд Тръмп в годишната му реч "Състоянието на съюза", предаде БГНЕС. Тръмп произнесе речта седмица по-късно от първоначално определената дата - заради спора за американския държавен бюджет за 2019 година.
Твърдение на Тръмп: "Моята администрация създаде 600 хиляди работни места в производствения сектор".
Реалност: Твърдението на Доналд Тръмп не е далеч от истината. Откакто той е президент, в Съединените щати бяха създадени 454 хиляди работни места в производствения сектор. Това е едно от най-големите увеличения в последните 20 години. Тенденцията започна още от втория мандат на Барак Обама и продължи при Тръмп. Все пак, автоматизацията намалява общия брой на работещите в сектора в дългосрочен план. Те са били 19.5 милиона през 1979 г., а в момента са 12.8 милиона.
Твърдение на Тръмп: "Моята администрация даде началото на безпрецедентен икономически бум."
Реалност: Доналд Тръмп пое Съединените щати в условията на добре развиваща се икономика. Въпреки, че той си приписва заслугите от първия си ден в Белия дом, няма данни, които да подкрепят твърдението, че неговото управление е причина за бума. Икономиката се развиваше добре при втория мандат на Барак Обама и сега тенденцията се запазва. Освен това, ръстът на икономиката не е безпрецедентен. През 1983 година, например, е отчетен ръст от 7,9%. Миналата година той беше 4,2%.
Твърдение на Тръмп: "Безработицата е на най-ниските си нива от 50 години".
Реалност: Данните на Доналд Тръмп са точни. Когато през септември беше отчетена безработица от едва 3,7%, беше регистриран най-добрия показател от 1969 година. И тук, обаче, има спорове, дали това се дължи на управлението на Доналд Тръмп. След рецесията от 2010 година безработицата устойчиво намаляваше в годините преди милиардерът да дойде на власт.
Твърдение на Тръмп: "Направихме революция в енергийния сектор и САЩ са номер 1 по производство на петрол и природен газ."
Реалност: САЩ наистина са лидери по производство на петрол и природен газ. Това, обаче, не е резултат от революция, направена от Доналд Тръмп. Положението е такова от средата на управлението на Барак Обама. САЩ вече бяха номер 1 в света по производство на петрол през 2013 година и по производство на газ през 2011 година.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7