Тръмп намери изход за кризата във Франция - светът да се откаже от Парижкото споразумение за климата

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тръмп намери изход за кризата във Франция - светът да се откаже от Парижкото споразумение за климата
image

Американският президент Доналд Тръмп заяви, че политическата криза във Франция може да бъде разрешена, ако светът се откаже от Парижкото споразумение за климата и върнем парите на хората, които те плащат в рамките на договора за намаляването на вредните емисии.
"Случващото се в Париж е печално. Може би е настъпило времето да сложим край на нелепия Парижки договор за климата, за който се налага да се плаща прекалено висока цена и да върнем на хората парите под формата на по-ниски данъци", написа американският президент в Twitter.
Тръмп отбеляза, че САЩ са единствената голяма страна, в която вредните емисии са се съкратили през изминалата година, без обаче да посочи конкретни данни и без да уточни за каква статистика говори. Според официалната статистика на американското енергийно министерство през 2017 година понижението на вредните емисии спрямо 2016 година е 0,9%, а спрямо 2005 година - с 14%.
По-рано той се обясни в любов на Франция, където "жълтите жилетки" заявиха, че желаят такъв държавен глава, като него.
От 17 ноември във Франция се провеждат протести срещу високите цени на горивата. Масовите протести в цялата страна са придружавани от сблъсъци с полицията, погроми и палежи.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7