Пол Манафорт, бивш шеф на кампанията на Тръмп, се срещал тайно с Асанж

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Пол Манафорт, бивш шеф на кампанията на Тръмп, се срещал тайно с Асанж
image

Бившият шеф на кампанията на Доналд Тръмп Пол Манафорт е имал тайни разговори с основателя на WikiLeaks Джулиан Асанж, включително по времето, когато се присъедини към екипа на Тръмп, съобщи в. The Guardian.
Манафорт е ходил в посолството на Еквадор в Лондон през 2013, 2015 и „около март 2016 г.“, за да се среща с Асанж, чиято организация е обвинявана в огласяването на хиляди имейли, за които се предполага, че са били откраднати от руски хакери от кампанията на Хилари Клинтън, съобщи вестникът, позовавайки се на неназовани източници.
The Guardian цитира документ за вътрешно ползване, писан от разузнаването на Еквадор, в който Пол Манафорт е споменат като един от гостите на Асанж в посолството.
От WikiLeaks отричат публикацията, пишейки в Twitter, че са“готови да заложат един милион долара срещу главата на редактора, че Манафорт никога не е срещал Асанж."
Манафорт беше начело на предизборната кампания на Тръмп от март до август 2016 г. Той беше осъден по 8 обвинения за финансови измами.
Британският вестник пише, че не е ясно защо Манафорт е посещавал Асанж, който живее в посолството, откакто през 2012 г. потърси убежище по случай на сексуално насилие в Швеция. Асанж също се опасява от екстрадиране в САЩ заради огласяването от WikiLeaks през 2010 г. на тайни американски военни документи и дипломатическа кореспонденция.
През юли специалният прокурор Робърт Мълър, който разследва възможните тайни споразумения между екипа на Тръмп по време на кампанията и Русия, обвини 12 руски шпиони, подготвяли се да хакнат компютрите на Демократичния национален комитет, да крадат данни от организацията и да публикуват тези файлове.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7