Парадокс на изборите в САЩ: Спиране на тока доведе до гласуване на улицата

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Парадокс на изборите в САЩ: Спиране на тока доведе до гласуване на улицата
image

Невероятно, но факт! Спря тока по време на гласуването на междинните избори в САЩ в избирателна секция в гимназията „Седар Блъф“ в Ноксвил, Тенеси.
Според CNN резервният генератор в учебното заведение се оказал неизправен и гласоподавателите трябвало да попълват бюлетините на улицата.
"Провеждаме гласуването с хартиени бюлетини", заяви председателят на избирателната комисия на окръг Нокс, в който влиза града, Клиф Роджърс. За всеки случай той е разпоредил да бъдат доставени повече в района, предаде ТАСС.
Гласуването започна с откриването на избирателните секции в 05:00 часа местно време във Върмонт и ще приключи със затварянето на избирателните секции в Хавай в 18:00 часа местно време Около 36 милиона американци вече са гласували на изборите в Съединените щати.
Проведените избори в САЩ са междинни. Ще бъдат избрани 35 от 100 сенатори, всичките 435 членове на Камарата на представителите на Конгреса на САЩ, 39 държавни и териториални управители, както и 6 073 държавни законодатели, съдии и членове на училищните окръжни съвети.
Изборите се наричат междинни, тъй като те ще се проведат две години след последните президентски избори и две години преди следващите през 2020 г. и всъщност те се явяват нещо като референдум за политиката на републиканската администрация на президента Доналд Тръмп.
Самият Тръмп призна това при едно от предизборните събития в Мисисипи, когато заяви, че „тези избори са референдум по въпроса за мен“.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7