Путин и Тръмп ще се срещнат в Париж през ноември

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Путин и Тръмп ще се срещнат в Париж през ноември
image

Американският президент Доналд Тръмп и руският му колега Владимир Путин имат намерение да направят нова среща помежду си, предадоха световните агенции.
Това може да се случи по време на тяхната визита в Париж на 11 ноември, където ще честват края на Първата световна война.
"Разбира се, би било полезно да продължим прекия диалог с Тръмп. Разбира се, ако американската страна е заинтересована от такива контакти", каза Путин, след като прие в Москва съветника на президента на САЩ по въпросите на националната сигурност Джон Болтън.
"Мисля, че президента Тръмп ще иска да се види с вас в Париж в кулоарите на честванията на 100 години от края на войната", каза Болтън в обръщение към руския лидер.
По-рано стана ясно, че по време на срещата си днес съветникът по сигурността на САЩ е обсъдил със секретаря на Съвета по сигурност на Русия Николай Патрушев организирането на нова руско-американска среща на върха.
Тя ще бъде втората за американския президент Доналд Тръмп и руския му колега Владимир Путин, които се срещнаха в Хелзинки на 16 юни.
В същото време руският президент отбеляза, че е изненадан от неприятелски действия, които САЩ предприемат срещу Русия.
Преди броени дни Тръмп обяви, че иска да изтегли Съединените щати от Договора за ликвидиране на ракетите със среден и малък обсег на действие - ключово двустранно споразумение, сключено през 1987 г. между САЩ и СССР. 

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7