Шефът на МВФ: Икономическите рискове започнаха да стават реалност

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Шефът на МВФ: Икономическите рискове започнаха да стават реалност

След като през последните няколко години предупреждаваше за заплахите към световната икономика, шефът на Международния валутен фонд Кристин Лагард каза, че рисковете започнали да се реализират и растежът се забавя.
Лагард каза, че увеличаването на търговските бариери "вреди не само на самата търговия, но и на инвестициите и производството, тъй като несигурността продължава да нараства".
Тя сигнализира, че МВФ ще намали прогнозата си за глобалния растеж следващата седмица, призовавайки правителствата да премахнат ескалацията на споровете и предупреди, че ако те не успеят да направят това, това ги излага на риск.
"Залозите са високи, защото разпадането на световните вериги за създаване на стойност може да има опустошително въздействие върху много страни, включително и в развитите икономики", каза Лагард пред реч, предшестваща годишната среща на МВФ в Бали следващата седмица, предаде БГНЕС.
Лагард призова световните лидери да работят заедно за укрепване на системата на световната търговия, вместо да я разрушават, да направят сигурно, че ползите се усещат в обществото.
"Историята показва, че макар че е изкушаващо да плават сами, страните трябва да се противопоставят на зова за самодостатъчност - защото, както ни казват гръцките легенди, това води до корабокрушение", каза тя
"Основното ми послание днес е, че трябва да управляваме рисковете, да засилим реформите и да модернизираме многостранната система".
МВФ ще издаде най-новите си световни икономически перспективи, за да актуализира прогнозите си от юли, според които през тази и следващата година се очаква световен ръст от 3,9%.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7