Тръмп спрял официално съобщение с почетни думи за смъртта на Маккейн

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тръмп спрял официално съобщение с почетни думи за смъртта на Маккейн

Американският президент Доналд Тръмп е спрял официално прессъобщение на Белия дом по повод смъртта на сенатора-републиканец Джон Маккейн. В съобщението Маккейн е бил възхваляван като герой от войната във Виетнам, пише The Washington Post.
Според информацията на медията, Тръмп е предпочел да се изкаже първо в Twitter. Той пусна съобщение от две изречения там, изказвайки съболезнования и добавяйки, че сега всички са в душите и молитвите си със семейството на Маккейн.
Иначе предложението за официално съобщение било защитено от прессекретаря на Белия дом Сара Сандърс и началника на администрацията на Белия дом ген. Джон Кели, като в него изрично се наблягало на военната служба на Маккейн във Виетнам. Сандърс обаче отказа да коментира случая официално пред журналисти.
Случилото се показва какви бяха отношенията между двамата мъже. Припомняме, че Маккейн беше един от най-яростните критици на Тръмп – заради него здравната реформа „Обамакеър” не беше свалена, а преди да почине се появи информация, че изрично е поискал настоящият американски президент да не присъства на погребението му. Самият Тръмп многократно заклеймяваше Маккейн и не признаваше статута му на „герой от войната”. На предизборен митинг през 2015 година в Айова, Тръмп изрично коментира темата и обяви, че харесва хора, които не се оставят да бъдат хванати в плен. Маккейн прекарва 6 години в плен във Виетнам.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7