Предстоят най-скъпите избори за Конгрес в САЩ

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Предстоят най-скъпите избори за Конгрес в САЩ

Предстоящите през ноември междинни избори за Конгрес на Съединените американски щати се очаква да бъдат най-скъпите в историята, пише вестник New York Post.
Само сумата за телевизионна реклама на кандидатите ще надхвърли 1 млрд. долара. Демократи и републиканци вече са изхарчили общо над 170 млн. долара за телевизионни клипове в подкрепа на своите кандидати. Резервираното още отсега телевизионно време е на стойност 230 млн. долара. Съвсем естествено разходите на политическите партии са най-големи в щатите, където се очаква предизборната надпревара да бъде най-оспорвана, предаде БГНЕС.
Демократите се надяват през ноември да си върнат контрола над Камарата на представителите и за реклама на кандидатите си са готови да отделят 135 млн. долара. Републиканците, които имат мнозинство в Конгреса, ще жертват 146 млн. долара, за да го запазят.
Общо всички разходи за телевизионна реклама на кандидатите ще бъдат най-малко 1,02 млрд. долара. Сумата не включва разходите за друг вид реклама или заплащането за сътрудниците в избирателните щабове, социологически изследвания и др. Ако се отчетат и те, то общата сума ще бъде минимум 1,6 млрд. долара. Към момента Републиканската партия разполага с известно преимущество във финансите.
Междинните избори за Конгрес на САЩ ще се проведат на 6 ноември. Освен за 435-членната Камара на представителите, американците ще могат да изберат и 35 от 100 сенатори.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7