Тръмп атакува влиятелните милиардери братя Кох

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Тръмп атакува влиятелните милиардери братя Кох
image

Президентът на САЩ Доналд Тръмп взе на мушка двама от най-богатите американци и спонсори на Републиканската партия - братя Кох, като каза, че са станали "за смях".
Причината за гнева на Тръмп е обявеното от страна на семейство Кой намерение да не подкрепи всички кандидати на републиканците на предстоящите междинни избори в САЩ (избори за двете камари на Конгреса).
"Глобалистите братя Кох, който станаха за смях в истинските републикански кръгове, са срещу укрепените граници и влиятелната търговия. Никога не съм търсил тяхната подкрепа, защото не ми трябват парите им или лошите им идеи", написа президентът в Twitter.
В отделен пост Тръмп добавя, че той е направил Кох богати и че бизнес мрежата им е "много надценена".
"Побеждавал съм ги на всеки ъгъл. Те искат да защитят компаниите си извън САЩ от данъци, а аз съм за това Америка да е на първо място и за американския работник да не е марионетка на никого. Две добри момчета с лоши идеи. Да направим Америка отново велика", допълва държавният глава в типичния си стил.
Братята Кох имат огромно влияние в Републиканската партия и са сред основните ѝ спонсори. Те не помогнаха финансово на Тръмп на изборите през 2016 г. След като встъпи в длъжност обаче, подкрепиха доста от политиките му, особено данъчната реформа. В същото време разкритикуваха някои от популистките му инициативи, например налагането на търговски мита на международни партньори.
Семейство Кох притежава редица компании в различни сфери - енергийна, текстилна и др. Смята се, че състоянието им е над 100 млрд. долара.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7