Най-старият таблоид в САЩ намалява наполовина своя екип

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Най-старият таблоид в САЩ намалява наполовина своя екип
image

„Ню Йорк Дейли Нюз“, таблоидът, известен със своите провокативни заглавия, създаде своя собствена новина, като намали наполовина редакционната си колегия в последното ограничение във вестникарския сектор.
Вестникът, собственост на медийния конгломерат "Тронк", съобщи, че ходът е вследствие на "значителни финансови предизвикателства".
Редакционната колегия ще бъде съкратена с около 50%, тъй като вестникът предприема основно преструктуриране, за да се съсредоточи върху новините, най-вече в областите "престъпност, гражданско правосъдие и обществена отговорност".
"Решенията, взети днес, отразяват реалността на нашия бизнес и необходимостта от адаптиране към непрекъснато променящата се медийна среда", се казва в изявление на редакцията.
Вестникът е известен с някои от най-смелите публикации в индустрията, включително тази от миналата седмица с рисунка на президента Доналд Тръмп, стрелящ в чичо Сам, държейки се за ръка с руския лидер Владимир Путин под заглавие "Открита измяна“.
Но ежедневникът е изправен пред същите финансови проблеми като повечето от вестникарската индустрия.
„Дейли Нюз“ е спечелил 11 награди "Пулицър" от основаването си през 1919 г., включително една миналата година за докладване за полицейска злоупотреба с цел прогонване на бедни жители от домовете им.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7