Доналд Тръмп призовал Макрон да напусне ЕС, френският президент не коментира

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Доналд Тръмп призовал Макрон да напусне ЕС, френският президент не коментира
image

Президентът на САЩ Доналд Тръмп е попитал своя френски колега Еманюел Макрон: „Защо не напуснеш Европейския съюз“, когато двамата са се срещнали през април във Вашингтон, според излезли в американските медии данни, съобщава EUObserver.
Освен това Тръмп е предложил на Макрон двустранно търговско споразумение като поощрение за напускането на съюза, съобщават двама източници от ЕС, присъствали на преговорите. Белият дом отказа да опровергае или да потвърди и уточни данните.
Френският президент „Еманюел Макрон, от своя страна заяви, че няма да коментира пряко съобщенията, че неговият американски колега Доналд Тръмп му е предложил да напусне Европа, но твърдото ангажиране на Париж към Европа може да накара човек ясно да си представи какъв точно е бил отговорът, предава Politico.
„Нещата, казани зад затворени врати, трябва да си останат зад затворени врати. Не е добра идея да се повтарят“, заяви Макрон при молба да коментира новините. „Но знаете ангажиментите, които съм направил пред Европа. Смятам, че те са достатъчни да си представите реакцията ми“, допълни той.
По-рано Тръмп отново разкритикува ЕС.
„Обичам страните от Европейския съюз, но той е създаден, за да се възползва от САЩ. Няма да допуснем това“, заяви президентът по време на реч в щата Северна Дакота.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7