Убийство на български таксиджия разтърси Флорида

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Убийство на български таксиджия разтърси Флорида
image

Български шофьор на компанията за споделено пътуване Uber беше убит във Флорида, САЩ в неделя рано сутринта. Трупът на 29-годишният Филип Кирилов беше открит около 6.30 сутринта местно време с няколко прострелни рани. Според шерифството в Окалуза каунти убийството е станало малко преди това.
Когато полицаите откриват трупа на Филип, колата му все още е запалена
Автомобилът, спрял на кръстовище, имал камера на предното стъкло. На записа от нея се чува мъжки глас, който дава указания на Кирилов къде да го остави. 30 секунди по късно се чува и първият изстрел, последван от още два. Двамата не са се карали преди стрелбата, показва записът от камерата.
Заподозрян за убийството беше задържан във вторник вечерта. Това е 39-годишният бивш шофьор на такси Тимъти Лейн Андерсън.
Според органите на реда вероятният мотив за убийството е отмъщение към Uber.

В миналото арестуваният Тимъти Лейн Андерсън е опитал да зеведе дело срещу Uber, той събирал други ищци, за да заведе иск срещу компанията за нелоялна конкуренция на летището в града.
Според властите убийството е било планирано, въпреки че Андерсън не познавал българина, карал колата в зполучната нощ. Полицаите нямат обяснение защо заподозреният убиец избрал точно Филип за жертва.

Източник: Newsweek, Fox10.tv, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7