Джордж и Амал Клуни дариха 100 000 долара на деца мигранти

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Джордж и Амал Клуни дариха 100 000 долара на деца мигранти
image

Джордж и Амал Клуни дариха 100 000 долара на сдружение за защита на децата мигранти, отделено от родителите си чрез политиката на администрацията на Тръмп.
Докато гневът се вдига срещу политиката на администрацията на Тръмп за отделяне на децата от родители мигранти, които нелегално прекосяват границата с Мексико, Джордж и Амал Клуни направиха дарение на асоциация за защита на засегнатите деца. Асоциацията "Младежки център за права на децата на имигрантите" заяви в изявление, че е получила "щедра подкрепа" от 100 000 долара от Клуни и тяхната "Фондация за справедливост".
"Ще дойде време, когато децата ще ни питат: вярно ли е, че нашата страна наистина е отнела бебетата от своите родители и ги е поставяла в центрове за задържане? И когато отговорим "да", те ще ни питат какво сме направили. Какво казахме, каква позиция взехме. Не можем да променим политиката на това правителство, но можем да помогнем за защита на жертвите му ", каза най-бляскавата двойка в Холивуд
Амал и Джордж Клуни, които през последните месеци направиха и други дарения - в подкрепа на кампанията за контрол на оръжията и борбата срещу екстремизма след манифестациите на крайно десните демонстрации в Шарлотсвил през август 2017 г., са част от нарастващия брой известни личности, осъждащи тази политика на разделение на децата, предаде БГНЕС.
Във вторник вечерта Брус Спрингстийн прекъсна популярното шоу на Бродуей, за да осъди разделенията. "В момента виждаме неща на границата на САЩ, които са толкова нечовешки и антиамерикански, че това е досадно", каза той. "Чухме главните правителствени служители да хулят, като се позовават на Бога. Чухме и нацията да казва, че е морално защитена да атакува деца. Нека Бог да спаси душите ни", добави той, като се позова на бележките на министъра на правосъдието Джеф Сесионс, който цитира Библията.
Певецът Джон Леджънд и съпругата му също обявиха миналата седмица, че даряват 288 000 долара на Съюза за граждански свободи (ACLU), мощната застъпническа организация, за да привлекат вниманието към "семействата, разкъсани от нехуманната политиката на администриране на Тръмп. Сблъсквайки се с все по-голямото възмущение, Доналд Тръмп подписа указ, с който се слага край на практиката на разделяне на семейства на мигранти, които са пресекли незаконно границата с Мексико.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7