Макрон и Тръмп провели "кошмарен" телефонен разговор

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Макрон и Тръмп провели "кошмарен" телефонен разговор
image

Телефонен разговор между американския президент Доналд Тръмп и френския президент Еманюел Макрон се е провел миналата седмица, след като Макрон отправи критики към Тръмп. Темата на разговора е била - търговия и миграция. За това съобщава Си Ен Ен, позовавайки се на свои запознати източници.
„Просто лошо. Той (разговорът) беше кошмарен”, заяви източник. „Макрон смяташе, че ще може да говори с него на база на тяхната връзка. Но Тръмп не обича да бъде критикуван така”, допълва източникът. Кратко изявление дойде от Вашингтон относно разговорът.
„Двамата лидери обсъдиха проблема с миграцията в Либия, както и времевите варианти той да се реши. Президентът Тръмп подчерта нуждата от балансирана търговия с Европа”, Тръмп проведе подобен разговор и с британския министър-председател Тереза Мей, предаде БГНЕС.
Разговорът с Макрон се е състоял на същия ден, в който новите мита за стомана и алуминий влязоха в сила.
В изявление разпространено от Елисейския дворец става ясно, че Макрон съжалява за решението на САЩ да потвърди митата върху алуминия и стоманата. „Това решение е не само незаконно , но е и грешка в много отношения. Грешка е защото помага за разбалансирането на световната икономика по възможно най-лошия начин, чрез фрагментация и икономически национализъм”, продължава изявлението, като Макрон добавя, че „ако това се отразяваше на нашите взаимоотношения то това щеше да се случи още когато той напусна парижкия (климатичен) договор. „Но предпочитам да ти кажа това направо, а не през пресата” заяви Макрон в изявлението.
Френският президент е един от лидерите в ЕС с най-добри взаимоотношения с американския президент.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7