Президентът на Южна Корея: Тръмп може да получи Нобеловата награда за мир

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Президентът на Южна Корея: Тръмп може да получи Нобеловата награда за мир
image

Южнокорейският президент Мун Дже Ин омаловажи перспективата за спечелване на Нобелова награда за мир за историческата среща на върха с лидера на Северна Корея Ким Чен Ун, като заяви, че вместо него трябва да я получи Доналд Тръмп.
Срещата на президента на Южна Корея Мун Дже Ин и на Северна Корея Ким Чен Ун на военната демаркационна линия беше отбелязана като огромна стъпка в премахването на напрежението на полуострова и създаде атмосфера за предстоящата среща на Ким Чен Ун с американския президент.
Това беше едва третата среща на двамата корейски лидери след тези през 2000 г. и 2007 г.
Починалият баща на Ким Чен Ун, Ким Чен Ир спечели Нобеловата награда за мир през 2000 г. за ролята си в първата среща на високо равнище. В поздравително съобщение съпругата му каза, че ще се радва Мун Дже Ин да получи наградата, чието връчване предстои през октомври. В отговор южнокорейският лидер заяви: „Президентът Тръмп може да вземе Нобеловата награда. Всичко, от което ние имаме нужда, е мир“.
Конфликтът между Доналд Тръмп и Ким Чен Ун миналата година предизвика страх на полуострова, веднъж оставен в руини след Корейската война от 1950-1953 г.
Примирието стана възможно благодарение на южнокорейския лидер Мун Дже Ин и се заговори за възможен край на конфликта между севера и САЩ, което беше немислимо само преди месеци, предаде БГНЕС.
Основният букмейкър на Великобритания „Корал“ посочи Ким Чен Ун и Мун Дже Ин като фаворити за благородната награда за мир, с коефициент 4/6, последвани от Тръмп и Върховния комисар на ООН за бежанците, с коефициент 10/1.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7