Топло посрещане за Ангела Меркел в Белия дом

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Топло посрещане за Ангела Меркел в Белия дом
image

Американският президент Доналд Тръмп посрещна германския канцлер Ангела Меркел в Белия дом с целувки. Меркел е на посещение в САЩ за разговори с държавния глава на САЩ.
Двамата си размениха любезности, усмихваха се и кимаха към фотографите, а после влязоха в Белия дом, за да разговарят в Овалния кабинет, предаде DPA.
Германия смята, че ядрената сделка с Иран е недостатъчна за париране на ядрените амбиции на Иран, заяви Меркел след срещата.
На свой ред Тръмп посочи, че Иран не трябва да се доближава до създаването на ядрено оръжие. „Трябва да гарантираме, че този кръвожаден режим няма да стигне дори близо до ядреното оръжие“, изтъкна президентът.
По думите му Иран стои зад всеки проблем в Близкия изток.
От своя страна Меркел каза също, че никой не е заинтересован от лоши отношения с Русия, но за разногласията с Москва трябва да се говори открито.
„Нито един човек не е заинтересован да има лоши отношения с Русия, но там, където се появяват конфликти и се извършват такива неща, като например в Украйна, те трябва да се назовават с истинските им имена“, изтъкна Меркел. Тя добави, че е обсъдила с Тръмп политиката на Русия, нейната роля в Сирия, положението в Украйна, а също възможните последици за Германия от американските санкции срещу Русия.

Actualno.com


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7