Доналд Тръмп: Русия и Иран подкрепят животното Асад

Начална страница | САЩ и Канада | САЩ Източен Бряг | Доналд Тръмп: Русия и Иран подкрепят животното Асад
image

Американският президент Доналд Тръмп предупреди Русия и Иран, че ще „платят голяма цена“ за подкрепата им за сирийския режим след предполагаемата жимическа атака в град Дума, Източна Гута, съобщи „Скай Нюз“ (Sky News).
Държавният глава определи съобщенията за смъртта на най-малко 70 души при предполагаема атака с хлорен газ като „безразсъдни“ и „отвратителни“.
Все още не е направена независима проверка на твърденията, направени от доброволните спасители от „Белите каски“, че е извършена химическа атака късно вечерта в събота.
Тръмп коментира: „Много мъртви, включително жени и деца, в безмилостна химическа атака в Сирия. Районът, в който е извършена жестокостта е затворен и обграден от сирийската армия, което го прави напълно недостъпен за външния свят.
Президентът Путин, Русия и Иран са отговорни, заради подкрепата си за животното Асад. Голяма цена ще платят. Отворете веднага мястото за оказване на медицинска помощ и потвърждение.
Още една хуманитарна катастрофа без никаква причина. Отвратително“.
Външният министър на Великобритания Борис Джонсън описа обвиненията в атака с хлорен газ срещу бунтовниците като „дълбоко обезпокоителни“
и призова за незабавно разследване на Организацията за забрана на химическото оръжие (ОЗХО). „Наистина е ужасно като се замислиш, че много от жертвите се съобщава, че са семейства, търсели спасение от въздушни удари в подземни убежища“, каза той.

Източник: SkyNews, vesti.bg


Оценете тази статия
0

Абонирайте се за feed-а с коментари Коментари (0 направен):

общо: | показване:

Направете Вашия коментар

Моля, впишете кода, който виждате на изображението:

  • email Изпратете на приятел
  • print Версия за печат
  • Plain text Обикновен текст
Теми
Липсват теми към тази статия
Newsletter
Powered by Vivvo CMS v4.7